Sposób przygotowania

- Rukolę myjemy i osuszamy. Rozkładamy na talerzu. Na rukoli układamy orzechy włoskie i pokruszony ser gorgonzola. Odsączone z syropu gruszki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w półplasterki. Układamy na rukoli z włoskimi orzechami i serem gorgonzola
- Przygotowujemy dressing: oliwę z oliwek extra vergine mieszamy z miodem i sokiem z cytryny oraz solą (niekoniecznie - bo gorgonzola jest słona) i pieprzem najlepiej w słoiczku, delikatnie wstrząsając, tak by powstała jednolita emulsja. Polewamy przygotowanym dressingiem sałatę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    smakowicie wyglada
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo smakowite połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniamuśne. Prościutkie ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    polecam, zwłaszcza, że gruszki w syropie są bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    cudna, pycha rukola!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    lubię rukole
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczności
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczne
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    niebie?skie Wszystko co lubi?.Super!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !