Sposób przygotowania

Cebulę obierz,posiekaj.Pieczarki umyj,pokrój,podsmaż razem z cebulą na maśle.Gdy pieczarki odparują,oprósz mąką,wlej śmietanę,wsyp natkę,przypraw.Ciasto francuskie rozmroź,rozłóż na stolnicy.Połóż na nim kilka listków bazylii(lub natki),rozwałkuj.Z ciasta wytnij szklanką kółka.Na każdym ułóż łyżeczkę farszu pieczrkowego,dokładnie sklej.Pierożki wyłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,wierzch posmaruj żółtkiem.Piecz na złoty kolor ok.20-30minut w temp.200 stopni,podawaj na gorąco lub na zimno.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !