Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe pierogi według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
kwaśna śmietana 150 ml
żółty ser 20 dkg
żółtko jajek 2 sztuki
mąka 2 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe pierogi według Agi

Ser trzemy na tartce o dużych oczkach.Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia do miski.Dodajemy male kawałki mocno schłodzonego masła,siekamy nożem aż powstaną grudki,dodajemy śmietanę,żółtka i starty ser.Szybko zagniatamy ciasto.Wałkujemy,wykrawamy krążki,nakładamy farsz i mocno zlepiamy.Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 06.02.2012 16:15
smaczne
joanna77 22.12.2011 20:42
super
iza15 16.12.2011 21:00
pyszne
calliope 28.11.2011 10:06
uwielbiam pierogi :)
FAFIK 28.06.2011 21:03
dobre
Justyna Jussstiii 11.05.2011 07:13
pyszne
ronald88 30.04.2011 13:49
super
ewa78 02.03.2011 21:28
polecam sa super
kochanyptysiu 02.03.2011 21:00
cudo!
Krystyna32 02.03.2011 14:45
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak