Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka na letnie upały

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 40 dag
pomarańcz 4 szt.
seler naciowy 1|2 pęczek
ananas z puszki 1 szt.
ogórek 1 szt.
sałata lodowa 1 szt.
olej 2 łyżki
jogurt naturalny 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka na letnie upały

Mięso kroimy w grube plastry i smażymy z obu stron.Następnie kroimy w kostkę,z selera kroimy łodygę na kawałki,listki pozostawiamy do dekoracji,pomarańcze kroimy na plasterki,ogórka kroimy w wzdłuż na pół a następnie w pół plasterki,sałatę rwiemy na drobne kawałki,odsączonego ananasa kroimy w kostkę.Wszystkie składniki łączymy jogurt mieszamy z sokiem z cytryny dodajemy olej,przyprawiamy polewamy sosem sałatkę,dekorujemy listkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 03.03.2011 19:52
Lato wkrótce, trzeba zapamiętać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak