Sposób przygotowania

Na początku pokruszyć herbatniki. Wymieszać je ze 100g roztopionego masła. Masą wyłożyć dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Resztę masło utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać żółtka, a następnie małymi porcjami twaróg. Dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i budyń. Pokroić wanilię.Dodać z niej miąższ do masy. Wymieszać.
Na końcu masę serową połączyć z ubitą z białek pianą i przełożyć do tortownicy.
Piec ok.50 min. w temperaturze 180 stopni C. Ciasto wystudzić.Następnie przełożyć do garnuszka konfiturę,dodać drugą łyżkę mąki i zagotować.
Sernik kroić na porcje. Polać powstałym sosem wiśniowym. Możemy udekorować dodatkowo listkami melisy.Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    lubie taki akcent
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    jeszcze takiego nie jadłam:) czas spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszny!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo mi się podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    świetny pomysł, i super te herbatniki na spodzie zamiast tradycyjnego ciasta.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    sam serniczek paluszki lizać, a ten jeszcze z konfiturą wiśniową ... marzenie :P)
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mi smakuje :-)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię i bardzo mi smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !