Sposób przygotowania

Twaróg najpierw należy przepuścić przez maszynkę do mięsa. Następnie dodajemy do niego jajka, mąki i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Na stolnicy rozwałkowujemy w rulon i kroimy romby. W garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką oleju. Wkładamy kluseczki i gotujemy do momentu wypłynięcia na wierzch.
Na patelni przygotowujemy sosik do polania kluseczek tj. do roztopionego masła dodajemy bułkę tartą i chwilę smażymy aż się zrumieni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    jutro z racji postu na obiad w sam raz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !