Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
jajko 2 szt
sól
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki serowe

Twaróg najpierw należy przepuścić przez maszynkę do mięsa. Następnie dodajemy do niego jajka, mąki i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Na stolnicy rozwałkowujemy w rulon i kroimy romby. W garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką oleju. Wkładamy kluseczki i gotujemy do momentu wypłynięcia na wierzch.
Na patelni przygotowujemy sosik do polania kluseczek tj. do roztopionego masła dodajemy bułkę tartą i chwilę smażymy aż się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 11.05.2011 21:40
ciekawy pomysł
Marzena34 08.03.2011 08:38
jutro z racji postu na obiad w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak