Sposób przygotowania

Zagotować 2,5 litra wody, wrzucić przyprawy (imbir, cynamon, skórkę pomarańczową, goździki) i gotować przez ok. 30 min. na małym ogniu, bez przykrycia. Po tym czasie przelewamy wywar przez sitko do innego naczynia, dodajemy cukier, wino i wódkę. Mocno podgrzewamy, ale nie gotujemy, wrzucamy rodzynki i migdały. Podajemy gorące.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam szczególnie na długie zimowe popołudnia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha na zimowe wieczory
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    aromatyczny i rozgrzewający
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo lubię :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !