Sposób przygotowania

Mleko wlać do garnka, wsypać cukier, dodać miód i podgrzać. Gdy cukier i miód rozpuszczą się zdjąć z palnika, dodać masło, przyprawę i sól. Po ostudzeniu wbić jajka i ubić mikserem. Wsypać mąkę z sodą i dokładnie wymieszać. Dodać bakalie, powidła, wymieszać, przykryć ściereczką i pozostawić (w temperaturze pokojowej) na minimum 2 dni w celu fermentacji. Długą i wąską formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i piec ok. godziny w temperaturze 180*C. Po ostudzeniu zawinąć w folię i odstawić na 4dni, po tym czasie podawać na deser.


Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    idealny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !