Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w szlafroczkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
ciasto francuskie 25 dag
żółtko jajek 1 szt
mleko 2 łyżki
syrop klonowy 4 łyżki
migdały 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w szlafroczkach

Ciasto rozmrozić i rozwałkować.Wykroić z niego4 kwadraty i 4 krążki.Na środku każdego kwadratu ułożyć obrane i wydrążone jabłka9wcześniej napełnić syropem klonowym i migdałami).Złożyć po przekątnej,Zlepić rogi.Środek przykryć krążkiem ciasta.Powierzchnię posmarować żółtkiem zmiksowanym z mlekiem.Jabłka piec 10 minut w temperaturze 200 stopni.Temperaturę zmniejszyć do temperatury 180 stopni i następnie piec około 10 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.05.2011 21:38
fajna nazwa tych ciasteczek
aga130982 09.03.2011 10:23
mniam
Krystyna32 02.03.2011 14:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak