Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić i rozwałkować.Wykroić z niego4 kwadraty i 4 krążki.Na środku każdego kwadratu ułożyć obrane i wydrążone jabłka9wcześniej napełnić syropem klonowym i migdałami).Złożyć po przekątnej,Zlepić rogi.Środek przykryć krążkiem ciasta.Powierzchnię posmarować żółtkiem zmiksowanym z mlekiem.Jabłka piec 10 minut w temperaturze 200 stopni.Temperaturę zmniejszyć do temperatury 180 stopni i następnie piec około 10 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna nazwa tych ciasteczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !