Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z białymi szparagami, bobem, kiełkami słonecznika i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczek białych szparagów
bób 300 gram
kiełki słonecznika
feta
koperek
Szczypiorek cienki
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z białymi szparagami, bobem, kiełkami słonecznika i fetą

- Bób gotujemy. Obieramy za skórek
- Szparagi myjemy, obieramy obieraczką do warzyw i usuwamy zdrewniałe końcówki, kroimy na trzy części i gotujemy. Następnie kroimy na ćwiartki.
- Gotowy bób i szparagi wrzucamy do miski. Obraną cebulę, pokrojoną w kostkę dodajemy do sałatki wraz z umytymi i osuszonymi kiełkami słonecznika. Koperek oraz szczypiorek myjemy, osuszamy i grubo kroimy. Fetę osączamy i kruszymy.
- Ostatni krok to sos do sałatki na bazie oliwy z oliwek extra vergine, wymieszanej z bazylią oraz solą i pieprzem doprawiony.
- Podajemy schłodzone, smaki muszą się przegryźć. Gotowe i smaczne jak znalazł na wiosenne wieczory.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 16.09.2010 11:05
To musi smakować :) Kocham zieleninę
etka 10.09.2010 20:59
wow,robi wrażenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak