Sposób przygotowania

Z udek oraz oczyszczonej i drobno posiekanej włoszczyzny gotujemy rosół.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w paski paprykę oraz ogórki konserwowe.Oddzielnie smażymy pokrojone w cienkie paski pieczarki-aż płyn odparuje.Mięso z udek drobno kroimy,a następnie wrzycamy do rosołu.Do rosołu dodajemy także podsmażoną paprykę z ogórkami oraz pieczarki.Lekko mieszamy i gotujemy ok.25 minut.Do forszmaku dodajemy koncentrat pomidorowy,a następnie zagęszczamy zupę łyżką mąki rozrobionej z odrobiną wody.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem oraz majerankiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !