Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

forszmak z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
pieczarki 30 dag
ogórek konserwowy 4 szt
papryka czerwona 1 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
włoszczyzna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej 0.5 szkl
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: forszmak z kurczaka

Z udek oraz oczyszczonej i drobno posiekanej włoszczyzny gotujemy rosół.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w paski paprykę oraz ogórki konserwowe.Oddzielnie smażymy pokrojone w cienkie paski pieczarki-aż płyn odparuje.Mięso z udek drobno kroimy,a następnie wrzycamy do rosołu.Do rosołu dodajemy także podsmażoną paprykę z ogórkami oraz pieczarki.Lekko mieszamy i gotujemy ok.25 minut.Do forszmaku dodajemy koncentrat pomidorowy,a następnie zagęszczamy zupę łyżką mąki rozrobionej z odrobiną wody.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem oraz majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak