Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać 3 żółtka, ziemniaki i zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 1 godz. Następnie rozwałkować, złożyć w kopertę i ponownie wałkować. Czynność tę powtórzyć 3 razy. Ciasto pokroić w paski, zwijać rogaliki, ułożyć na blaszce, posmarować żółtkiem i piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Podawać z czystymi zupami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zrobię sobie takie rogaliki, pomysłowe;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo ciekawy przepis warty wypróbowania :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny pomysł na rogaliki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !