Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jednogarnkowa z warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 15 dag
fasola szparagowa 5 dag
kalafior 0.5 szt
kalarepa 1 szt
marchew 1 szt
seler 0.5 szt
por 1 szt
pietruszka korzeń 1 szt
kapusta włoska 0.5 szt
pomidor 1 szt
śmietana 100 ml
cebula 1 szt
masło 5 dag
koperek 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżeczki
kminek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jednogarnkowa z warzyw

Wrzywa obieramy i dokładnie myjemy.Ziemniaki,marchewkę,seler,pietruszkię,kalarepę,kapustę i cebulę kroimy w kostkę,fasolkę szparagową w kawałki,a pora w plasterki.Tak przygotowane warzywa gotujemy 20minut w osolonej wodzie.Następnie dodajemy pokrojonego pomidora,różyczki kalafiora i gotujemy jeszcze 15minut.Gdy warzywa będą miękkiezagęszczamy zupę zasmażką z masła i mąki przennej,dodajemy do smaku kminek.Zdejmujemy garnek z ognia,dodajemy zahartowaną śmietanę,mieszamy i posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak