Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż, usunąć kości. Ułożyć na desce skórą do dołu, mięso zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulki poddusić na maśle, dodać oczyszczone wątróbki, lekko zrumienić. Bułkę, wątróbki z cebulą zemleć w maszynce, dodać żółtko, koperek, sól, pieprz, przyprawę maggi i ubitą pianę z białka, wymieszać. Na mięso nakładać farsz i ciasno zwijać, obwiązać nitką lub spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować majonezem i piec w temp 180 stopni około 50 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !