Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka nadziewane wątróbkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 szt
watróbki z drobiu 10 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
jajko 1 szt
masło topione 5 dag
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
majonez 2 łyżki
mleko 1/2 szkl
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka nadziewane wątróbkami

Udka z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż, usunąć kości. Ułożyć na desce skórą do dołu, mięso zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulki poddusić na maśle, dodać oczyszczone wątróbki, lekko zrumienić. Bułkę, wątróbki z cebulą zemleć w maszynce, dodać żółtko, koperek, sól, pieprz, przyprawę maggi i ubitą pianę z białka, wymieszać. Na mięso nakładać farsz i ciasno zwijać, obwiązać nitką lub spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować majonezem i piec w temp 180 stopni około 50 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.02.2014 22:44
bardzo smaczny przepis
olkaaa 05.04.2013 07:44
jeszcze nie jadłam
Ania67 06.04.2011 23:11
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak