Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumowa sałatka orzechowa z ananasem i pomarańczą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza
garść łuskanych orzechów włoskich
rum 5 łyżeczek
posypka złote perełki

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowa sałatka orzechowa z ananasem i pomarańczą

- Przygotowujemy ananas: odkrawamy oba końce, następnie stawiamy owoc na desce i starannie obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki, a następnie wycinamy twardą część. Owoc kroimy następnie w ukośne plastry. Wrzucamy do miseczki.
- Z umytej i sparzonej pomarańczy odcinamy oba końce. Za pomocą giętkiego noża obieramy owoc ze skóry i białej błonki starannie, tak, aby móc następnie wykroić pomarańczowe \"fileciki\". Owoc dodajemy do ananasa.
- Obrane włoskie orzechy dodajemy do sałatki. Skrapiamy rumem i dodajemy perełki złote.

Sałatka jest najlepsza po godzinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 28.04.2011 20:36
pycha
ewelina/bunia 10.03.2011 21:23
pycha
anecia04 26.09.2010 19:12
Jest rewelacyjna, polecam
Emilia22 26.09.2010 15:57
fajnie wygląda
Grażyna13 21.09.2010 09:15
Bardzo mi się podoba :)
caroline1983 05.08.2010 19:03
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak