Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogonowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
marchewka 4 sztuki
pietruszka biała 2 sztuki
seler 1/2 sztuki
natka pietruszki w/g uznania
skrzydełka 2 sztuki
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
przyprawa do zup do smaku
śmietana 1,5 łyżki
kluski 2 garści
zupa 1 ogonowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogonowa

Udka mujemy, gotujemy około 30 min. Odlewamy wodę i wlewamy nową. Dodajemy marchewkę, pietruszkę, seler, cukienie pojrojone w kostkę. makaron gotujemy w sobnym garnku a następnie przekładamy do zupy. W kubku mieszamy 1 opakowanie zupy ogonewej ze śmietaną i wywarem. Przelewamy do zupy. Doprawiamy do smaku, pieprzem i magą. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak