Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz Zabielany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kg
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 SZTUKI
seler 1 SZTUKA
czonsek 5 ząbków
cebula 1 SZTUKA
sok buraczany 1 butelka
cukier do smaku
cytryna do smaku
ocet 1 łyżka
kostka grzybowa 2 sztuka
śmietana 1 kubek mały
masło 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz Zabielany

Buraki obrać pokroić w ćwiartkę, zalać wodą. Dodać marchewkę, pietruszkę, seler w całości. Gotować około 1 h. Dodać 1 butelkę soku buraczanego, 5 ząbków czosnku i kostkę grzybową. Gotować jeszcze około 20 min. Na końcu dodać troszkę soku z cytryny i 1 łyżkę octu. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem. Na patelni udusić pokrojona w kostkę cebulkę i przełożyć do barszczu. Zdjąć barsz z ognia i podbić śmietaną. Podawać np. z jajkiem na tawrdo. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.07.2012 08:05
lubie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak