Sposób przygotowania

Buraki obrać pokroić w ćwiartkę, zalać wodą. Dodać marchewkę, pietruszkę, seler w całości. Gotować około 1 h. Dodać 1 butelkę soku buraczanego, 5 ząbków czosnku i kostkę grzybową. Gotować jeszcze około 20 min. Na końcu dodać troszkę soku z cytryny i 1 łyżkę octu. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem. Na patelni udusić pokrojona w kostkę cebulkę i przełożyć do barszczu. Zdjąć barsz z ognia i podbić śmietaną. Podawać np. z jajkiem na tawrdo. Smacznego !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !