Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z pomarańczami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
włoszczyzna
pomarańcza 2 szt
rodzynki 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z pomarańczami

Mięso ugotować z włoszczyzną, pokroić w plastry. Żelatynę zalać małą ilością wody zimnej. żeby napęczniał. Do 2 szklanek wywaru dodać żelatynę, doprowadzić do wrzenia, odstawić. Dodać sok z 1 pomarańczy, przyprawić do smaku. Plastry mięsa ułożyć na półmisku, przełożyć plastrami pomarańczy i krążkami papryki, posypać rodzynkami. Zalać galaretą, ozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak