Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 2 łyżki
śliwki suszone 5 dag
pomidor 4 szt
seler naciowy 3 łodygi
piwo 0,33 ml
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
wieprzowina 50 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w piwie

Śliwki umyć i namoczyć w letniej wodzie.Pomidory sparzyć i obrać,selery umyć,pokroić na kawałki.Mięso z łopatki pokroić w grubą kostkę i przyrumienić na rozgrzanym smalcu.Przełożyć z tłuszczem do rondla.Po 10 minutach dodać śliwki,pomidory i przyprawy,zalać piwem.posolić i dusić jeszcze około pół godziny.Mięso podawać z ryżem,posypanym natką pietruszki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 20.05.2011 12:03
super
motomaniak 12.05.2011 10:35
pycha
kuklik 12.04.2011 20:19
świetny pomysł
aga130982 09.03.2011 10:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak