Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 20 dag
miód 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
kotlety schabowe 4 (z kością)
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w miodzie

Kotlety umyć,osuszyć.Lekko je rozbić,skropić sokiem z cytryny i opruszyć solą.Odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę.Jabłka umyć,obrać i pokroić w ósemki.Winogrona umyć i osuszyć.Masło rozpuścić.Na rozgrzany tłuszcz wrzucić jabłka i winogrona.Dusić około 10 minut,uważając by owoce się nie rozpadły.Posłodzić do smaku.Kotlety schabowe z kością usmażyć na rozgrzanym oleju.Pod koniec smażenia posmarować je miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i dużą szczyptą świeżo mielonego pieprzu.Smażyć jeszcze przez około 5 minut na małym ogniu(pod przykryciem).Podawać z duszonymi owocami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 06.07.2011 01:55
pyszne, warto wypróbować;)
Iwona45 25.06.2011 17:34
mniam
Krystyna32 03.03.2011 17:20
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak