Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w winie z goździkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
sól, pieprz
Goździki całe Prymat
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w winie z goździkami

łopatkę natrzeć wymieszanymi przyprawami, ponakłówać goździkami. Następnie obsmażyć na patelni z olejem, po kilku minutach wlać wino. Smażyć kilka minut. Potem owinąć w folie i piec około 1 godziny w temp.180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.06.2012 16:15
mniam;)
stokrotka 05.06.2011 12:34
super
ziutula
ziutula 02.03.2011 07:42
smacznego....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak