Sposób przygotowania

Masło dokładnie utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać cukier waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mak, wlać mleko, a na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać, przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bardzo lubię ciasta pyszne i łatwe w przygotowaniu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    oj dawno nie jadłam nic z makiem... wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna babeczka.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    też taką robię,jest smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smakowity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !