Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka PIEGUSEK

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
mak 100 gram
mleko 1 szklanka
masło 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka PIEGUSEK

Masło dokładnie utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać cukier waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mak, wlać mleko, a na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać, przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.07.2011 15:12
smakowity
iwona332 04.06.2011 10:00
super
marta1371 14.04.2011 20:43
też taką robię,jest smaczna
ziutula
ziutula 23.03.2011 23:26
apetyczna babeczka.....
marchewka 20.03.2011 23:22
oj dawno nie jadłam nic z makiem... wygląda pysznie
Nina7 02.03.2011 07:14
Bardzo lubię ciasta pyszne i łatwe w przygotowaniu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak