Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawka 1 kg
brązowy cukier 5 łyżek
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 3 sztuki
masło 1 łyżeczka
mąka 6 łyżek
cukier 2 łyżki
jogurt naturalny 4 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa

Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój owoce na kawałki (zostaw kilka ładnych truskawek do dekoracji). Wrzuć je do garnka, dodaj brązowy cukier i cynamon. Wlej litr wody, gotuj przez 25 minut, przestudź. Zmiksuj i wymieszaj z jogurtem. W dużym garnku zagotuj wodę. Oddziel żółtka od białek, z białek ubij pianę, żółtka utrzyj z masłem i cukrem. Wymieszaj z mąką, połącz z ubitą pianą. Nabieraj po ok. 1/4 łyżki masy, układaj kluski na wrzącej wodzie, gotuj przez 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.10.2011 22:39
bardzo smaczna
mirosława4 09.10.2011 20:58
mniam smaczna zupka
novita23 16.07.2011 11:19
mniaaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak