Sposób przygotowania

Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój owoce na kawałki (zostaw kilka ładnych truskawek do dekoracji). Wrzuć je do garnka, dodaj brązowy cukier i cynamon. Wlej litr wody, gotuj przez 25 minut, przestudź. Zmiksuj i wymieszaj z jogurtem. W dużym garnku zagotuj wodę. Oddziel żółtka od białek, z białek ubij pianę, żółtka utrzyj z masłem i cukrem. Wymieszaj z mąką, połącz z ubitą pianą. Nabieraj po ok. 1/4 łyżki masy, układaj kluski na wrzącej wodzie, gotuj przez 3 minuty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaaam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !