Sposób przygotowania

Tortownicę wyłożyć biszkoptami.
Przygotować pierwszą warstwę: Galaretkę (smak 1) rozpuścić w 1 szklance wody i odstawić do wystudzenia. Do miski wlać 1 szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Jak galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Masę wlać na biszkopty. Wstawić do lodówki do stężenia. Jak pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą przygotowaną w ten sam sposób z galaretki (smak 2). Ponownie odstawiamy do lodówki aby stężała. I powtarzamy czynność z ostatnią galaretką (smak 3), po wylaniu ostatniej warstwy do tortownicy, górę posypujemy kolorową posypką i wstawiamy do lodówki.

Smacznego:-)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    lubię te ptasie mleczka, choć wolałabym znaleźć przepis na takie prawdziwe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    też takie robię,pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !