Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę pokroić w spore kwadraty, plastry ananasa na mniejsze cząstki. Do naczynia odlać sok z ananasa, dodać przyprawę, wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojonego kurczaka i moczyć ok. 2 godziny (najlepiej przygotować kurczaka dzień wcześniej i zostawić w marynacie na noc). Nabijać składniki na patyczki do szaszłyków. Wstawić do piekarnika na ok.25min do temperatury 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszniutkie szaszłyki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !