Sposób przygotowania

Białka ubijamy wraz cukrem na sztywną pianę, potem dodajemy żółtka, mąkę połączoną z budyniami i proszkiem do pieczenia. Wylewamy do okrągłej formy i pieczemy około 45 minut. Masy przygotować według przepisu na opakowaniu, lub zrobić z własnego przepisu. Biszkopta należy przeciąć na 3 placki. Jeden placek smarujemy masą czekoladową, drugi dżemem porzeczkowym. Cały tort należy dokładnie wysmarować masą śmietankową. Boki obsypujemy startym biszkoptem. Wierzch ozdabiamy wedle uznania. Ja ozdobiłam serduszkami i różowymi kuleczkami kupionymi w cukierni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Śliczny:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    śliczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    cudowny zrobie mojemu ukochanemu na walentynki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !