Sposób przygotowania

Masło stopić, wystudzić. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, drożdże, sól,
wbić jedno jajko, wlać szklankę wody (letniej), wyrobić cisto. Pod koniec dodać
masło. Miskę przykryć i odstawić na ok. pół godziny - ciasto powinno podwoić
swą objętość. Potem formować baranka (bezpośrednio na blasze, uprzednio
wysmarowanej), poczekać 10 minut. Posmarować rozmąconym jajkiem, wetknąć gożdziki jako
oczy ;) i piec (180 stopni, ok 30 minut).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    na wielkanoc zrobię, są super !
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Śliczne owieczki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    Robiłam taki ale wiekszy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietnie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietnie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !