Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Adwokatki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 6 sztuk
cukier 150 gram
mąka 120 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Masa odwokatowa
masło 130 gram
cukeir puder 130 gram
żółtka jaj 2 sztuki
spirytus wg uznania
krem do tortów śmietankowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Adwokatki

Biszkopt:
białka ubić na sztywno, ciągle ubijając dodać cukier oraz żółtka. Następnie dodać mąkę z proszkiem mieszając delikatnie łyżką najlepiej drewnianą.
Piec w temp. 180*C przez ok. 20 minut.
Wystudzić.

Krem przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Masę wykonać ucierając masło z żółtkami i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Na koniec dodać spirytus wg. własnego uznania.

Biszkopt posmarować kremem (3 mm).
Nożem na kremie zaznaczy wielkość ciastek. Na każdym ciastku wyciskać kremowe okręgi używając worka do kremów, po zrobieniu podwójnego okręgu do środka nałożyć masę adwokatową.
Kremowymi okręgami utworzyć stożek wypełniając go aż do samej góry adwokatem.
Ozdobić polewą lub rozpuszczoną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak