Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w grube plastry, rozdzielić krążki, zalać piwem i odłożyć na 2 godziny. Następnie zlać piwo, do miski wlać 1/2 szkl wody, dodać szczyptę soli, pieprzu, jajko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Każdy krążek cebuli zanurzyć w cieście i usmażyć na rozgrzanym oleju. wyjąć i osączyć na papierowym ręczniku. Podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Doskonała ,, przegryzajka ,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !