Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kapusty włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 kg
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
bulion drobiowy 1/2 szkl
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryka mielona 1 łyzeczka
sok z cytryny 1 łyżka
boczek wędzony 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
tłuszcz do smażenia
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kapusty włoskiej

Boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć, wymieszać z mąką. Kapustę pokroić w kostkę zalać bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec odparować wodę, dodać boczek z mąką i cebulą, zagotować, ostudzić. Do zimnej kapusty dodać jajko, koncentrat pomidorowy, paprykę, 2 łyżki bułki tartej, ser, sok z cytryny i przyprawy, wymieszać. Formować nieduże kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć z oby stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.12.2012 09:17
fajny pomysł
IlonaAlbertos 03.10.2012 15:15
Świetny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak