Sposób przygotowania

Boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć, wymieszać z mąką. Kapustę pokroić w kostkę zalać bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec odparować wodę, dodać boczek z mąką i cebulą, zagotować, ostudzić. Do zimnej kapusty dodać jajko, koncentrat pomidorowy, paprykę, 2 łyżki bułki tartej, ser, sok z cytryny i przyprawy, wymieszać. Formować nieduże kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć z oby stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !