Sposób przygotowania

Mak sparzyć kilkakrotnie wrzącą wodą i moczyć około 30 min ,aby spęczniał,następnie zemleć 3 razy i zalać szklanką przegotowanej wody ,zaczekać ,aż płyn się ustoi,po czym odlać mleko makowe,osłodzić je do smaku,a mak zużyć do innych celów,piwo zagotować,wymieszać z makowym mlekiem i podgrzać ,nie gotować ,polewkę podawać z grzankami .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Jeszcze nie próbowałem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Brzmi zaskakująco!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawa propozycja, takiego jeszcze nie miałam okazji spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ja też jeszcze nie próbowałam, nawet nie słyszałam o czymś takim
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !