Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące róże

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
żółtko jajek 10 szt
spirytus 3 ml
masło 1 kg
cukier puder do smaku
sól do smaku
białko 1 szt
śmietana gęsta 6 ml
proszek do pieczenia 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące róże

Mąkę wymieszać ze śmietaną, solą, proszkiem do pieczenia, żółtkiem i rumem. Zagnieć ciasto, pobić je wałkiem kilkakrotnie składając na pół. Zawinąć w folie i włożyć do lodówki na pół godziny. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać po trzy krążki różnej wielkości. każdy natnij na brzegu w kilku miejscach,dociskając w miejscu sklejenia. Środki posmarować białkiem,smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron. Osączyć i oprószyć pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 30.10.2012 14:34
muszą być pyszne
artur7 11.06.2012 12:30
pycha
KasiaK90 23.08.2011 17:21
świetne
Juleczka20 25.06.2011 08:39
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak