Sposób przygotowania

Karpia oczyścić, wypłukać pod wodą i dobrze osuszyć.
Skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Przyprawa nadaje rybie wyśmienity aromat i smak.
Roztrzepać jajko z odrobiną mleka.
Karpia obtoczyć w jajku, mące i na sam koniec w bułce tartej.
Piec na niewielkim ogniu na maśle aż do uzyskania złotej panierki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    mmm juz za 2 miesiące :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    już za miesiac;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszny karpik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !