Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 sztuka
sok z cytryny 1/2 sztuki
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jaja 1 sztuka
mleko 2 łyżki
mąka do panierki
byłka tarta do panierki
masło do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp

Karpia oczyścić, wypłukać pod wodą i dobrze osuszyć.
Skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Przyprawa nadaje rybie wyśmienity aromat i smak.
Roztrzepać jajko z odrobiną mleka.
Karpia obtoczyć w jajku, mące i na sam koniec w bułce tartej.
Piec na niewielkim ogniu na maśle aż do uzyskania złotej panierki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.07.2012 07:24
pyszny karpik
berys18 29.11.2010 08:29
już za miesiac;)
Zoso 26.10.2010 22:12
mmm juz za 2 miesiące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak