Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 250 g
cukeir waniliowy 1 szt
jaja 4 szt
rum 2 łyżki
mąka 130 g
mąka ziemniaczana 125 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy odrobiną bulki tartej. Masło ucieramy na pianę z cukrami, Dodajemy po trochę jaj i rumu. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i dodajemy po trochę do reszty. Przekładamy do blaszki i pieczemy 60 min w 160 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak