Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowy placek z bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 225 g
cukier 475 g
cukier waniliowy 2 opakowanie
jaja 4 szt
mąka 500 g
proszek do pieczenia 1 szt
sól
rabarbar 1,5 kg
białko 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowy placek z bezą

Rabarbar obieramy i kroimy na 4 cm paski. Robimy ciasto z masla, 200g cukru, mąki, cukru waniliowego, proszku do pieczenia, soli , jajek. Blachę smarujemy masłem, włożyć ciasto i je rozwalkować, rozłożyć rabarbar i piec w 180 stopniach 20 minut. Białka ubić na sztywno, po trochę dosypywać cukier. Tą masę rozłożyć na cieście i piec 20-30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 19.03.2012 16:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak