Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka śląska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 3 szt
cebula 4 szt
smalec 4 łyżki
piwo 1 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka śląska

Golonki opalić i oskrobać ,natrzeć solą ,pieprzem i tymiankiem,w rondlu rozgrzać smalec i zrumienić na nim golonki ze wszystkich stron ,cebulę obrać ,pokroić w plasterki i dodać do mięsa i chwilę smażyć razem ,następnie wlać wodę 3/4 szkl i dodać piwo ,golonki dusić na małym ogniu przez 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 08.12.2011 08:43
pyszna
ewaa 09.10.2011 11:58
coś dla mojego męża :)
Izabela28 05.10.2011 12:47
pyszności:)
motomaniak 25.09.2011 15:29
smaczne
Agnieszka/picola 15.08.2011 11:47
pycha
Dorota59 03.07.2011 21:40
wyśmienita taka goloneczka
MAR3STA 19.04.2011 22:49
mąż będzie bardzo zadowolony jak przygotuję taki obiadek;)
Ania67 16.03.2011 08:52
Męskie danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak