Sposób przygotowania

Z papryki i pomidorów usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Mięso włożyć do miski, wsypać odsączony z zalewy groszek konserwowy, paprykę, pomidory, podsmażoną na maśle cebulę, utarte ziemniaki, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, wbić 1 jajko i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanych jajkach i ponownie w mące. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis,zapowiada się smacznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pysznie musi być.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !