Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona
woda 5 szklanek
ocet 10 % 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
sól 2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 12 szt
Ziele angielskie całe Prymat 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Wszystkie składniki zalewy gotujemy (ok. 5 minut od chwili zagotowania). Papryke kroimy i czyścimy z gniazd nasiennych, układamy ciasno w słoikach i zalewamy przestudzoną zalewą (za każdym razem należy zamieszać zalewę aby nie oddzielał się olej od wody). Pasteryzujemy w zależności od wielkości słoików 15 - 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 23.03.2012 17:48
robię podobnie
Tika4444 11.12.2011 22:32
super pomysl
Tika4444 11.12.2011 22:32
super pomysl
Tika4444 11.12.2011 22:32
super pomysl
Marzena34 20.06.2011 10:23
ubóstiam-zabieram do mojej księgi
Henryka2 01.03.2011 17:57
Apetycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak