Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka po irlandzku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 80 dkg
cebula 5 szt
ziemniaki 5 szt
piwo jasne 1 1/2 szkl
seler kilka gałązek
tymianek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka po irlandzku

Cebulę i ziemniaki obrać ,pokroić w plasterki ,mięso pokroić na plastry ,rozbić tłuczkiem,naczyniu żaroodpornym układać na przemian warzywa i mięso ,posypując posiekanym selerem naciowym ,tymiankiem,solą i pieprzem ,całość zalać piwem i wstawić do piekarnika na 80 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 31.12.2011 08:12
Pyszna!
AgaS10 28.11.2011 06:50
fajny pomysł:)
ewaa 05.10.2011 21:29
ciekawy przepis....brzmi apetycznie:)
rosik93 24.09.2011 22:45
mniam
Ania67 10.03.2011 12:16
Bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak