Sposób przygotowania

Kruche ciasteczka z rozmarynem i gorzką czekoladą


- 200 gram mąki
- 2 łyżki zmielonego rozmarynu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 2 łyżki kakao
-120 gram masła
- 10 gram cukru waniliowego
- 70 gram cukru
- 2 gorzkie czekolady.


Masło ucieram z cukrami na gładka masę, następnie dodaje jajko i ponownie ucieram na gładką masę. Suche składniki mieszam ze sobą i dodaję do „mokrych”. Wyrabiam ciasto i gotowe. Gdyby kleiło się do rąk należy dodać ociupinę mąki.
Czekoladę kroimy na małe kawałeczki. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka o średnicy około 7,5 cm. Na środek nakładamy trochę czekolady, sklejamy w kuleczkę, a następnie „rozpłaszczamy” dłonią, aby było płaskie. W ten sposób nie spali nam się czekolada, a w środku znajdziemy miłą niespodziankę. Pieczemy w 180 stopniach około 15 min

www.gastronmygo.blogspot.com

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !