Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 1-2 szt
śmietana 1,5 szklanki
sól
pieprz
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki pokroić na plasterki, podsmażyć z cebulą na oleju, dodać bulion i dusić około 15 minut. Dolać śmietanę. Mieszając zagotować. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Jęsli będzie za rzadki można zagęścic mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 09.05.2013 09:02
bardzo lubię :-)
Ada-Gaba 05.06.2012 06:48
dobry
Ewelina47 09.12.2011 09:18
pycha jest taki sosik
Tika4444 01.08.2011 18:27
fajny
Ania67 09.07.2011 12:09
Przepadam za takim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak