Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso z kurczaka
jajko 2 szt.
śmietana 22% 200 ml
mrożone warzywa
pieprz mielony
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kurczaka

Warzywa ugotować, odcedzić. 1/4 warzyw zmiksować lub Mus warzywny wymieszać z mielonym mięsem. Wbić jajka, dodać śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku szczyptą cukru, soli i pieprzu, dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Podłużną formę posmarować masłem, wyłożyć połowę masy drobiowej, ułożyć warstwę ugotowanych warzyw, wyłożyć pozostałą masę, wyrównać. Na wierzchu ułożyć resztę warzyw. Pasztet przykryć natłuszczonym pergaminem, włożyć do większej formy wypełnionej wodą. Piec 1 i 1/2 godziny w temp. 180 C. Ostudzić, wstawić na 6 godzin do lodówki. Pasztet podawać pokrojony w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 08.04.2011 21:17
pycha
oliwkowa
oliwkowa 27.03.2011 11:57
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak