Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
wołowina 400 g
por 0,5 szt
sól
pieprz
majeranek
masło
mąka 1,5 łyżki
flaki wołowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wołowe

Flaki włożyć do garnka, obgotować, odlewając 2 razy wodę.
Zalewamy flaki wrzącą wodą i gotujemy do miękkości.
Do garnka wlewamy wodę, wołowinę, obraną i opłukaną włoszczyznę, dodajemy przyprawy gotujemy do miękkości mięsa.
Po tym czasie wyjmujemy z wywaru mięso i warzywa, a dodajemy flaki.
Mięso pokroić w paseczki, a warzywa w kosteczkę dodać do flaków, gotować.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać do gotujących się flaków, zagotować.
Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 01.03.2011 18:01
Moje ulubione!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak