Sposób przygotowania

Flaki włożyć do garnka, obgotować, odlewając 2 razy wodę.
Zalewamy flaki wrzącą wodą i gotujemy do miękkości.
Do garnka wlewamy wodę, wołowinę, obraną i opłukaną włoszczyznę, dodajemy przyprawy gotujemy do miękkości mięsa.
Po tym czasie wyjmujemy z wywaru mięso i warzywa, a dodajemy flaki.
Mięso pokroić w paseczki, a warzywa w kosteczkę dodać do flaków, gotować.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać do gotujących się flaków, zagotować.
Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Moje ulubione!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !