Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza morska z odrobiną pikanterii

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 1,5 szklanki
drożdże 1/3 opakowania
sól 1 szczypta
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
pomidorki koktajlowe 4 szt
pesto czerwone 1/2 słoiczka
feta 1/2 opakowania
cukier trzcinowy 1 szczypta
łosoś 200 pieczony
oregano 1 łyżeczka
papryka 5 (peperoni)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza morska z odrobiną pikanterii

Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy drożdże, sól i cukier i mieszamy. Doprawiamy bazylią.

Dodajemy odrobinę ciepłej wody i wyrabiamy ręcznie około 10-15 minut. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.

Po tym czasie podsypujemy ciasto lekko mąką, aby się nie kleiło i dłońmi formujemy koło rozmiarów formy do pizzy. Kładziemy na formę. Posypujemy oregano i nacieramy pesto. Odstawiamy na kolejne 15 minut i po tym czasie układamy pozostałe składniki.

Pieczemy w rozgrzanym wcześniej piekarniku do 180 C aż się pizza lekko przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 19.06.2012 18:21
WYGLĄDA SUPER !
iga2 19.05.2011 23:49
brzmi tajemniczo :)
Jolanta40 12.04.2011 23:24
była pyszna i chyba muszę ją znowu upiec :)
ZEWA 12.04.2011 01:34
oj musi być pyszna
cukiereczek 10.03.2011 10:40
Wspaniała
Jolanta40 05.03.2011 16:47
dziękuję :)
polly66 05.03.2011 09:51
zachęcająca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak