Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z mlekiem ,dodać piwo,żółtka i rozprowadzone w ciepłym mleku drożdże,wyrobić ciasto,następnie odstawić na 2 godz,jabłka obrać .pokroić na plastry i posypać cukrem pudrem i skropić rumem,białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem,pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru pudru,na patelni rozgrzać olej i kłaść krążki jabłek maczane w cieście,smażyć racuszki z obu stron na rumiano ,po osączeniu z tłuszczu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    to chyba plasuszki nie dla dzieci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    lubie takie racuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie jadłam takich ale pewnie są smakowite:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smacznosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !