Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki piwne z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 szt
drożdże 3 dkg
mąka 1 szkl
mleko 1 szkl
piwo 1/2 szkl
cukier puder 1 szkl
rum 1 kieliszek
olej do smażenia w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki piwne z jabłkami

Mąkę wymieszać z mlekiem ,dodać piwo,żółtka i rozprowadzone w ciepłym mleku drożdże,wyrobić ciasto,następnie odstawić na 2 godz,jabłka obrać .pokroić na plastry i posypać cukrem pudrem i skropić rumem,białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem,pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru pudru,na patelni rozgrzać olej i kłaść krążki jabłek maczane w cieście,smażyć racuszki z obu stron na rumiano ,po osączeniu z tłuszczu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 12.03.2012 21:34
fajne
leonkot 12.11.2011 19:34
super
ewaa 09.10.2011 11:49
bardzo fajne
kate.500 13.08.2011 00:13
smacznosc
ben-ka 15.07.2011 23:11
nie jadłam takich ale pewnie są smakowite:)
marchewka 21.05.2011 23:34
bardzo fajne
bursztynek 08.05.2011 23:50
mniam
jogobella23 04.04.2011 08:59
super
Magdalena1110 06.03.2011 07:33
smaczne
Magda60 04.03.2011 09:52
lubie takie racuszki
Agnieszka/picola 03.03.2011 20:08
muszę spróbować
dorotka0000025 02.03.2011 10:58
to chyba plasuszki nie dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak