Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
ziemniaki gotowane w mundurkach 6 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
fasolka szparagowa 20 dag
czosnek 2 ząbki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka marynowana 2 szt
czarne oliwki bez pestek 1/2 szkl
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka

Fasolkę umyć, oczyścić, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Ugotowane ziemniaki obrać, jajka ziemniaki pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno pokroić. paprykę i oliwki posiekać w zapałkę. Do miski włożyć ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem, przykryć fasolką, i plasterkami jaj na twardo, posypać posiekaną papryka i oliwkami, Zalać majonezem wymieszanym z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pomidorami, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem i wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.03.2013 20:16
Fajne połączenie składników.
Wafelek2601 10.10.2011 19:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak